COVID-19

COVID-19, Koronavirus a (asi) zbytečná panika kolem něj.

Nerad bych vytvářel a šířil nějaké konspirační teorie, typu “Ten virus už tu byl dávno, ale teprve teď se zjistilo, že tu je – dřív to každej bral prostě jako chřipku a hotovo!”, ač mě to k tomu trochu svádí, ale položme si jednoduchou otázku – proč je kolem toho tolik paniky?

Neexistuje žádný lék, ani vakcína – OK. Mortalita onemocnění způsobená virem COVID-19 není ale nikterak závratná a týká se především už nějak jinak nemocných a oslabených lidí. Neříká se tomuhle proste jen “Přirozená selekce”? Když dostanete chřipku, nebo angínu, tak taky hned panikaříte a začnete myslet na to, že umřete? Většina z nás to bere na lehkou váhu, kolikrát si ani k doktorovi nedojdeme a léčíme to čajem a klidem na lůžku (pokud vůbec). Stále zapomínáme na to, že tělo má svoje přirozené protilátky a obranné mechanismy a poradí si, zvláště když při poskytnutí vhodných podmínek, často úplně samo. Nejsem lékař, hygienik, ani nic takového, ale mám z toho zkrátka dojem, že Coronavirus je přesně ten druh nemoci, která se dá jednoduše vyležet.

Média šíří paniku, finanční, akciové, komoditní, i crypto trhy se hroutí a to jen kvůli nějaké, s prominutím “sračce”, kterou jako lidstvo stejně nakonec budeme muset přijmout, že tady prostě je a že když to chytnete, tak si dáte doma týden až čtrnáct dní na lůžku na neschopence. Za pár měsíců si už stejně nikdo ani nejspíš nevzpomene, že tu nějaká taková nemoc je (s výjimkou těch, kteří ji zrovna chytnou a “zalehnou” doma).

Pokládám si teda spíš otázku, kolik lidí onemocní nějakou vážnější chorobou, kterou mu způsobí stres z téhle všeobecné paniky a strachu. Šíření poplašné zprávy je v našich zemích bráno jako trestný čin a v mediích teď denně nevidím nic jiného, než další a další tyto poplašné zprávy. Protože proč? Protože sledovanost. Protože prachy! Přece…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..