Letnou nedáme!

Je mi předem jasné, že kdybych se na internetu na přímo pustil do obhajoby Babiše, i kdybych k tomu měl jakýkoliv důvod, tak by mě všude smazali, nebo bych měl hromadu negativních hodnocení, mínusů, nebo dislajků. Bylo by to srovnatelné třeba s obhajobou pedofila, nebo třeba i homosexuálů (to už jsem jednou na internetu zkoušel a hádejte co? skončilo to smazáním profilu). Tady mi naštěstí nikdo profil jen tak smazat nemůže, takže mi dovolte obhájit pár pedofilů…. teda sorry jako…. Babiše!

Rovnou řeknu, že nejsem ani jeho volič, ani jsem ho nikdy neměl rád, ale když 40 minut, po dvouhodinové cestě, kroužíte po Letné, kde bydlíte, vzadu máte nervózní dítě a nedokážete najít KURVA ani jedno parkovací místo, protože se nejspíš pár stovek samozvaných bojovníků za lepší svět rozhodlo nedodržovat předpisy a (s)prostě využilo k zaparkování svého traktoru, redneck-style pickupu, Škodovky, nebo čím to dneska jezdí průměrný zemědělec z Horní Dolní, a všude se navíc motají desítky lidí, tak věřte, že nenávist k vlastnímu národu se ve vás začne hodně rychle hromadit a máte chuť tím autem najet do davu a ukončit to oboustranné trápení. Naštěstí jsem se dokázal udržet na uzdě a tuhle myšlenku jsem nepřevedl do reality, ale něco se ve mě přesto hnulo a po dnešku asi můžu říct, že je lepší jeden Babiš v parlamentu, než 250 000 demonstrantů v okolí vašeho bydliště.

Teď trochu čísel… 250 000 lidí… to je dost, celá Letenská pláň… ale v ČR žije 10,58 milionu lidí, z nich je to zhruba 8,5 milionu oprávněných voličů), takže na dnešní demonstraci bylo jen 2,4 % obyvatel, včetně osob mladších 18  let, které zatím volit nemohou, čímž se dostáváme cca na 1,9 % voličů (pokud to budu brát tak, že věk demonstrantů je přibližně stejný, jako věk obyvatel v celé ČR). I kdyby to tedy byla jen 1/7 z celkového počtu odpůrců Babiše (a spol.), tak je to furt o něco méně lidí (asi 1,4 milionu), než kolik jich, v posledních parlamentních volbách, při pouze 60,84% účasti, Babiše (resp. hnutí ANO) volilo – bylo to 29,64 %, což je cca 1,5 miliónu. To samozřejmě také automaticky neznamená, že zbylých 31,2 % můžeme považovat za Babišovo odpůrce, když ho nevolili. Čísla jsou to samozřejmě trochu zkreslená, nepodložená, ale pro představu to celkem stačí. 

Byla by to tedy stále ještě demokracie, kdyby 1.9 % obyvatel svrhla vládnoucí stranu, nebo premiéra, případně další její členku (paní Benešovou)? Byla by to demokracie, i kdyby to bylo 13 nebo i víc % obyvatel? Nemyslím si… Od toho máme svoje politické strany, které jsme volili, aby za nás konaly a od tu máme volební systém. Ať se to někomu líbí nebo ne… 

Takže co si pak mám o těch 250 000 lidech myslet? V lepším případě, že každý má svoje důvody, svůj příběh a svoje bolístka, za které sem tam může možná nějaké to nařízení současné vlády a že každý z těch lidí má Andrejův životopis detailně nastudovaný a opravdu je štve že je někdo takový ve vládě… V horším případně, že je to jen zmanipulovaná lůza, která sama nikdy nic nedokázala, která uvěřila provokatérům z opozice a stala se tak jejich nástrojem při cestě k moci. A kolik vůbec těch oprávněných voličů, kteří na té dnešní demonstraci byli, se ani neobtěžovalo přijít k posledním parlamentním volbám, že? 

Babiš tu bude stále i když odejde z politiky a jeho byznys bude i tak určitě skvěle vzkvétat, takže fakt moc nerozumím o co v tomhle boji s větrnými mlýny přesně jde. A my ostatní tu máme jako vedlejší efekt, onu ještě větší zátěž pro už takhle dost zatíženou městskou infrastrukturu, zde konkrétně Letnou. Takže pokud by to četl někdo z těch zmíněných 250 000 lidí, tak jestli mohu poprosit – jděte si ty vaše píčoviny řešit někam jinam, třeba rovnou do té vaší Horní Dolní a neserte se nám tady zbytečně do Prahy na Letnou! A nebo ještě líp – jděte dělat něco, co má smysl.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..